DVD's / Boeken

FF wat Anders
€ 14,99
Waarom? Daarom!
€ 14,99
NIEUW: In Zeer Goede Staat
€ 14,95
Voorwaardelijk Vrij
€ 12,95
Met Andere Woorden
€ 10,95
R.I.P.
€ 9,95

DVD: Roué Verveer - Voorwaardelijk Vrij

Roué Verveer is een cabaretier waarvan ik tot nu toe altijd gezegd heb dat het mij niets leek en dat ik weinig zin had om naar zijn voorstellingen te gaan. Toen ik het aanbod kreeg zijn nieuwe dvd te reviewen twijfelde ik dus of ik het moest doen of niet. Uiteindelijk besloot ik er toch voor te gaan omdat mijn mening puur op gevoel gebaseerd was en niet op feiten.

 

Als cabaretier werd Roué ontdekt in zijn geboorteland Suriname. Het gezelschap Freshwagon met onder andere Najib Amhali gaf daar workshops en hield er een talentenjacht. Positieve uitschieter tijdens deze talentenjacht bleek Roué Verveer te zijn. Niet lang daarna keerde hij terug naar Nederland (hij had hier al gestudeerd) om aan zijn comedy carrière te beginnen. In 2002 had hij zijn eerste eigen theatershow van 40 minuten en in het seizoen 2003/2004 had hij al een avondvullende show.

 

Verveer is een vrij rustige cabaretier die op een heerlijke manier zijn verhaal doet. Natuurlijk maakt hij zich af en toe druk maar hij zal nergens beledigend worden of zo. Mocht hij al grof zijn dan weet hij dat zo te verwoorden dat het totaal niet opvalt. Ondanks dat hij zijn verhaal rustig vertelt staat hij geen moment stil, ook probeert hij veel dingen te laten zien in gebaren.

 

In ‘Voorwaardelijk Vrij’ gaat het over de vraag of je ondanks de vrijheid in Nederland wel echt vrij bent. Roué betrekt dit vooral op opvoeding van kinderen. Niet alleen de zijne maar ook over hoe kinderen van anderen opgevoed worden of zouden moeten worden. De extra’s zijn een interview met Umberto Tan en een sketch die hij maakte over Joran van der Sloot.

 

Al met al moet ik zeggen dat ik positief verrast ben over Roué. Hij is echt bijzonder grappig te noemen en als hij een volgende keer naar het theater komt zal ik zeker niet schromen een kaartje te kopen.

 

Type publicatie: 
Artikel
Datum: 
25.07.2010

Nu in het theater