DVD's / Boeken

FF wat Anders
€ 14,99
Waarom? Daarom!
€ 14,99
NIEUW: In Zeer Goede Staat
€ 14,95
Voorwaardelijk Vrij
€ 12,95
Met Andere Woorden
€ 10,95
R.I.P.
€ 9,95

Artikel - Cabaretier Roué Verveer heeft zijn stem terug

De stem van Verveer is nog niet helemaal hersteld. “Ik heb elke week controle. De artsen zeiden dat 10 mei makkelijk haalbaar zal zijn.” Door de operatie aan zijn stembanden kon hij zes weken niet werken. Dit had tot gevolg dat de voorstellingen van Mans Genoeg van april en begin mei verplaatst moesten worden.

 

Gelukkig, de twee knobbels op de stembanden van Verveer waren goedaardig. De oorzaak lag niet in het verkeerde gebruik van zijn stem. Ook kwam het niet door vermoeidheid. “Vanaf december was ik steeds hees, maar ik dacht dat het normaal was. In januari had ik elke dag shows en ik dacht dat het kwam omdat ik niet genoeg rustte.”

 

Toen Verveer in februari voor het werk naar Suriname ging, hoefde hij zijn stem niet zo intensief te gebruiken. De klachten hielden echter aan. Nu de operatie achter de rug is, gaat de cabaratier er weer vol tegenaan. Het goede nieuws is dat de knobbels ook niet terugkomen, hebben artsen na onderzoek gezegd. Intussen heeft Verveer wel besloten om stemtrainingen te volgen en zelfs zanglessen: “Je weet maar nooit.”

 

Type publicatie: 
Artikel
Datum: 
19.04.2011

Nu in het theater