DVD's / Boeken

FF wat Anders
€ 14,99
Waarom? Daarom!
€ 14,99
NIEUW: In Zeer Goede Staat
€ 14,95
Voorwaardelijk Vrij
€ 12,95
Met Andere Woorden
€ 10,95
R.I.P.
€ 9,95

Interview - Caribbean Magazine

ROUE VERVEER
 
De cabaretier Roué Verveer (39) is in Suriname een grote bekende en ook in Nederland doet hij het erg goed. Met zijn meest recente theatershow 'In Zeer Goede Staat' reist hij het land door en daarnaast presenteert hij een tv-serie over de slavernij.
 
COMEDY

Roué is een laatbloeier in zijn vakgebied maar daarom niet minder talentvol. "In 1998 werd ik in Suriname tijdens een workshop ontdekt door de jongens van de 'Freshwagon', het toenmalig cabaret- en comedy gezelschap uit Amsterdam. Zo ben ik er achter gekomen dat ik talent voor dit vak had. Vier jaar later kon ik mijn vaste baan niet meer combineren met alle aanvragen die er binnenkwamen voor de optredens. Toen heb ik besloten het erop te wagen en dit beroep full-time te gaan uitoefenen." Op de middelbare school was Roué altijd al 'de lolbroek' die van lachen hield en constant grappen maakte. Plagen noemt hij het zelf, maar dan op een nette manier. Kwetsen hoort daar volgens Roué niet bij. Zijn shows gaan in Nederland over zijn dagelijkse ervaringen en de maatschappelijke gebeurtenissen in Nederland. De woorden die enthousiaste bezoekers van zijn shows vaak laten vallen: 'niet grof, toch grappig'.
 
SLAVERNIJ

Momenteel is Roué ook te zien als een van de presentatoren van de programma reeks 'De Slavernij". Hierin wordt deze inktzwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis onder de loep genomen. "Ik ben erg blij dat ik aan zo’n groot gevoelig project heb mogen meewerken. Het ging er allemaal zeer professioneel aan toe." In de serie ontdekt Roué onder andere dat hij een nazaat is van de Ashanti-clan in Ghana. "Hiervoor was ik totaal niet met de slavernij. Na het ontdekken van de details van mijn afkomst is er voor mij niets veranderd. Wel ben ik blij met de kennis die ik heb opgedaan." Toch blijven de reacties op deze geschiedenis reeks van de NTR wisselend. "Ik heb mij voorgenomen om geen enkele recensie te lezen. Maar het is logisch dat je niet iedereen tevreden kan stellen. Je hebt altijd verschillende meningen zo ook bij dit progamma."
 

SURINAME

Roué bezoekt Suriname vier keer per jaar. Zijn moeder woont er nog en zij is ook de eerste persoon die hij ziet als hij weer 'thuis' komt. Zijn top drie van favoriete plekken die hij graag bezoekt in zijn land:
 
 
1.CHRIS ROTI. "Deze plek is voor mij de ultieme plaats om een overheerlijke roti te eten."
2.DOMINEESTRAAT. "Dat is 'dé winkelstraat' in Paramaribo, menig zaterdagochtend heb ik in mijn jeugd hier slenterend doorgebracht."
3.HOTEL TORARICA. "Bij Torarica kan je prima op het terras borrelen en je kunt er tegelijk van de prachtige omgeving genieten aan de Suriname rivier."

Zijn nieuwste show 'In Zeer Goede Staat' (IZGST), is vanaf vanaf september 2011 -mei 2012 te zien in de verschillende theaters in Nederland.
Voor meer info en de speellijst: http://www.roueverveer.nl
 

Type publicatie: 
Artikel
Voorstelling: 
Voorwaardelijk Vrij
Datum: 
13.10.2011

Nu in het theater