DVD's / Boeken

FF wat Anders
€ 14,99
Waarom? Daarom!
€ 14,99
NIEUW: In Zeer Goede Staat
€ 14,95
Voorwaardelijk Vrij
€ 12,95
Met Andere Woorden
€ 10,95
R.I.P.
€ 9,95

Roué zijn voorstelling is nog steeds In Zeer Goede Staat!

ZALTBOMMEL - Roue Verveer speelde zaterdagavond in De Poorterij. Voor De Toren ging gastrecensent Franka Huveneers een kijkje nemen.

Gastrecensent Franka Huveneers ging op de foto met Roue Verveer.
Het is zaterdag 6 april 20.15 uur. De grote zaal van De Poorterij zit bijna helemaal vol. Het publiek kijkt vol verwachting naar een rustig verlicht podium met slechts één pianokrukje in het midden. De komende twee uur zal cabaretier Roué Verveer ons meenemen in zijn vijfde cabaretvoorstelling getiteld In zeer goede staat. Zijn missie luidt: “Mensen blij en vrolijk maken.” Bij zijn opkomst meldt hij dan ook meteen dat hij er vanavond een feestje van gaat maken.
Inspiratie uit het leven
Verveer haalt de inspiratie voor zijn voorstellingen uit zijn eigen leven. Zijn rol als echtgenoot, vriend en vader worden, flink aangedikt, door hem aangehaald. Vanuit de zaal komen al snel geluiden van herkenning waar Roué handig op inspeelt. Hij kan goed improviseren en betrekt de zaal meteen in zijn voorstelling. Roué geniet, maakt lol en verkeert “in zeer goede staat”. Zijn huidige levensfase is de rode draad in het verhaal. Met een mooie afwisseling tussen humor en ernst verteld hij over zijn ups en downs. De vrouwen worden tijdens zijn voorstelling zeker niet ontzien. Roué stelt: een dag niet gelachen is een dag met je vrouw. Er volgt een reeks hilarische voorbeelden die uit het leven gegrepen zijn. De zaal komt niet meer bij en tranen rollen over de wangen. Na iedere voorstelling krijgt hij wel een paar opmerkingen van vrouwen. Hij verzekert deze vrouwen dat ALS hij wat negatiefs over mannen weet te achterhalen, dat hij dit dan zal meenemen in zijn volgende show. Zelf vond ik het alleen maar grappig en stiekem ook wel erg herkenbaar.
Mooiste dagen
Verveer staat stil bij de mooiste dagen, bruiloft en/of geboorte van een kind, uit een mensenleven. Uit het publiek komen tevens verrassende reacties naar voren waar Verveer dusdanig op inspeelt dat hij zichzelf even helemaal verliest en niet meer bij komt van het lachen. Zaltbommel zal hem nog lang bijblijven!
Roué Verveer heeft een boodschap. Hij staat ergens voor en dat mag iedereen weten. Zonder te gaan preken vertelt hij over zijn geloof in God en in de eeuwigheid die voor hem ligt. Hij spoort zijn publiek aan om na te denken over zijn of haar persoonlijke missie. Ondanks dat zijn grappen mogelijk vrouwonvriendelijk bestempeld kunnen worden, blijft hij respectvol. Verveer hoeft het niet te hebben van schuine moppen en grove uitspraken. Met zijn grappige stem, hilarische en herkenbare voorbeelden uit zijn eigen leven weet hij het publiek van het begin tot het einde te boeien. Hij sluit de voorstelling af met een beresterke fade out. Na een drankje in de foyer gaat het publiek tevreden naar huis met een lach op het gezicht en stof tot nadenken.
Roué Verveer, een cabaretier die mij heeft laten lachen. Een podiumbeest die in Zeer Goede Staat verkeerd.
Door Franka Huveneers

Nu in het theater